Toplotna črpalka Daiking Altherma

Toplotna črpalka zrak-voda Daikin ALTHERMA

Altherma je dvodelni sistem, ki ga sestavljata zunanja enota in notranja vodna enota, ki jo lahko priključite na vse nizkotemperaturne radiatorje in sisteme talnega ogrevanja.

Zunanja enota iz ozračja črpa nizkotemperaturno toploto, ki ji zviša temperaturo. Zvišano toploto po hladilnem cevovodu prenaša v vodno enoto.

Notranja vodna enota prevaja toploto iz ohlajevalne enote v vodo, ki kroži po radiatorjih centralnega ogrevanja, po sistemu talnega ogrevanja in rezervoarju tople sanitarne vode. Pri večnamenski ogrevalni in ohlajevalni različici notranje vodne enote se ohlajanje izvaja tako, da se temperatura vode zniža na 4°C in da ta kroži skozi enote hladilnega cevovoda. Sistem z znižanjem temperature vode omogoča tudi zmerno ohlajanje prek sistemov talnega ogrevanja ali radiatorjev. Ogrevanje sanitarne vode vključite s preklopom sistema iz ohlajevalnega ali ogrevalnega načina v sanitarnega.

Za oskrbo s toplo sanitarno vodo je na voljo namenski vodni rezervoar iz nerjavečega jekla, ki je izdelan za visokoučinkovito ohranjanje toplotne energije. Kombinacija pomožnega električnega grelnika v zgornjem delu rezervoarja in toplotnega izmenjevalnika s toplotno črpalko v spodnjem delu zagotavlja zelo nizko porabo energije in hitro ogrevanje vode. Poleg tega vgrajena funkcija samodejno enkrat tedensko segreje vodo na 70°C ali več, da prepreči možnost nastajanja bakterij legionele.

Upravljanje sistema in uporabniški vmesnik sta v vodni enoti in vključujeta tedenski časovnik, ki omogoča upravljanje notranje temperature vskladu s potrebami uporabnika. Časovnik omogoča dnevno in tedensko programiranje, s katerim lahko nastavite nižjo temperaturo ponoči ali med počitnicami oziroma višjo temperaturo zjutraj ali preden se vrnete domov. Tako je ves čas zagotovljeno uporabnikovo udobje. Če želite upravljati temperaturo in stopnjo udobja vposameznih prostorih, lahko dodate standardno sobno krmilno enoto.

Prilagodljivost namestitve

Altherma ponuja tri namestitvene različice – enoenergijsko, samostojno in kombinirano – ki omogočajo večje ravnovesje med naložbo in stroški uporabe ter raznovrstno uporabnost sistema Altherma. Strokovno namestitveno osebje podjetja Daikin lahko ponudi podrobne informacije o tem, kako je mogoče katero od različic uporabiti v določeni vrsti zgradbe. Poleg teh treh namestitvenih različic je mogoče sistem Altherma združiti z alternativnimi obnovljivimi viri toplotne energije, na primer s sprejemniki sončne energije za ogrevanje gospodinjske vode.

Toplotna črpalka Daiking Altherma

Prispevki iz iste kategorije: